2018-06-19

Kallskuren marinerad fläskfile


Här kommer ett jättebra middagstips kanske till Midsommar eller någon annan dag när man behöver förbereda maten lite innan. Eller kanske till picknicken eller stranden som lunch då det är kallskuret och är lätt att ta med. Då det är ett tips från mig som inte är den bästa i köket så är detta någonting garanterat alla klarar av att göra. 

  • 3 Fläskfiléer ( budget tips fläskytterfile som jag gjorde på )
  • Smör
  • Vitlöksklyftor
  • 1 liter vatten
  • 3/4 dl grovt salt
  • 5- 8 Kvistar rosmarin
  • 1 Citron 
  • 2 dl Olivolja

Steg 1 ( dagen innan ) . Krydda filerna med salt och peppar .Bryn köttet i smör så att den får fin färg.  Och ungsstek den tills innertemperaturen är 70 %.

Steg 2 ( dagen innan ) Koka upp vatten, salt, rosmarinkvistar, vitlöksklyftor till en marinad. låt den svalna och lägg sedan köttet i marinaden. täck med plastfolie och ställ in i kylen över natten. 

Steg 3 ( dagen man ska äta ) Finhacka vitlöken, strimla citronskal. Koka upp lite vatten och lägg ner skalen och låt koka 3 minuter. Häll bort vattnet och blanda skalet med citronjuice, olivolja, finhackad rosmarin och vitlök. 

Steg 4 Skär upp köttet och häll på marinad nr 2 och låt det dra åt sig smakerna ca 2 timmar innan servering. Dekorera med citron och rosmarin.

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar