2016-03-29

Hälsenetendinos


Jag har länge dragits med hälsporre vilket har gjort att jag lagt löpningen lite på hyllan. Men med enträgen träning så gör det just nu inte alls ont och det är skönt. Men samtidigt har det börjat göra mer ont i höger hälsena vilket nu gör jätteont. Det svider när jag tex , kör bil och gasar, belastar med tex hopp och löpning osv. Så irriterande att ha en ny skada när man nu mår bättre i fötterna. Jag pratade om detta med min läkare när jag va där sist men hon tid tittade inte ens utan sa att jag skulle kontakta sjukgymnast. 

Då jag redan har en bra sjukgymnast privat så tänkte jag att jag tar det med honom när jag går dit. Nu har jag inte kommit iväg på länge men igår fick jag ändan ur vagnen och gick. Han kollade en liten stund och sedan tryckte han precis där det gör jätteont och sa- här du har ont antar jag. Han förklarade att jag har hälsenetendios vilket han också förklarade jättebra.

Hälsenan är tydligen en ren sena och innehåller normalt inga blodkärl. Men har man fått en skada så kan det bildas små blodkärl i senan när den läker. Dessa blodkärl är extra känsliga för tryck osv och gör då ont. Jag fick tom se på ultraljud att jag hade små blodkärl i min hälsena. Det är så skönt att få ordentlig hjälp av någon som verkligen förklarar vad som är fel. Nu kan jag ju både försöka bli bättre samt vet varför det blir så.

Så jag har 6 veckors träningsprogram framför mig för att sedan göra ett återbesök. Man kan då få en spruta i hälsenan som ska hjälpa men han ville att jag tränade foten först. Så det är väl bara att lyda och träna på. Och det va helt ok att belasta foten utan att det blev värre. Så jag får tex springa men det gör svinont efter en stund så jag tar det nog lugnt ett tag till. Och jag behöver ju ändå cykla mycket vilket funkar så jag får satsa på det. 

1 kommentar :

  1. Och nu så man ju likheten mellan oss systrar. Hatar mina fötter och ben just nu. Ont överallt och kan knappt gå efter träning:(
    Kram

    SvaraRadera