2016-06-06

Du gamla du fria....

Jag känner mig stolt över att vara Svensk. 
 
I Sverige i dag hänger flaggorna högt i skyn och hedrar vårat land och våran flagga. På många håll i landet firar man även Sveriges nationaldag ordentligt. Och på torsdag ska mina barn ha avslutning i kyrkan och jag skulle inte bli förvånad om dom kommer sjunga du gamla du fria. Detta trotts att vissa sidor främst på fb sprider sin propaganda att vi inte får fira att vi är Svenskar. Att vi inte får vara i kyrkan på avslutningar och att vi inte får sjunga våran nationalsång för det har "någon " sagt. Att sidor som Fria Tider, Uppskattat osv kanske inte är helt pålitliga verkar ännu 2016 ha gått folk förbi. Man tror gärna på vad som helst och detta trotts att vi hela tiden motbevisas. Så det kanske kan vara ide att ibland vara lite källkritisk i fortsättning gott folk tills ni själva upplever motsatsen. Så med dom orden fortsätter jag att vara stolt över mitt land och jag firar gärna denna dagen. 

Men i dag har vi även firat Mathildas kusin som fyller 2 år i morgon. Dom bjöd på korv och en massa goda kakor och tårta. Mathilda tycker det är så kul att leka med sin kusin och det blir nog ännu roligare när dom växer upp mer. Jag hoppas dom kommer att hålla ihop under sin uppväxt. Själv tycker jag det är så tråkigt att min syster valt att flytta ifrån Kolmården ( förstår det ju självklart också ) . Men man får inte den där vardagliga kontakten som att barnen skulle leka ihop efter skolan. Att man kan hjälpa varandra i det vardagliga osv. Men totts dom ca 30 milen mellan oss tycker jag att barnen håller ihop ändå. När vi väl ses så har dom jättekul ihop. 

Denna helgen gick alldeles för fort bara för jag har inte hunnit med hälften vad jag tänkt. Men det blir ju lätt så på sommaren att allt innomhus kommer lite på sidan om. För man prioriterar att vara ute vilket är helt rätt men det stressar mig även lite. Jag har svårt att släppa kontrollen och vill gärna sätta lika höga krav på mig själv vad gällande städning osv . Men samtidigt är det ju så skönt att bara var ute och njuta och slappna av. Jag har övat på att släppa kontrollen men behöver nog släppa lite mer på kraven för att känna mig helt ok. Känner ni igen er ? 

 

1 kommentar :