2016-08-22

Du själv är din lyckans smed


Yoga  på stranden, i alla fall om man är 4 år. 
Fast mamman ser nog inte mer vig ut än så 
och förmodligen inte heller lika söt.

Jag älskar och hatar ordspråk som ska få en att kämpa, må bättre, jobba på , hitta sig själv osv. Dvs när jag själv känner att allt är skit och jag inte lever upp ett dugg till alla dessa ordspråk då gillar jag dom inte men annars älskar jag dom. Och visst vill man väl ärligt alltid vara i form för att älska dom. Denna veckan vet jag inte vad det varit för fel men det har liksom kliat i kroppen av obehag och jag har inte känt mig tillfreds alls utan velat ta en enkel biljett från mig själv. Jag är rastlös och vill åka bort och få miljöombyte och hitta den där goa känslan av trivsel i kroppen. Det är förmodligen bara någon släng av pms men även om det bara håller i sig i någon dag så är det nog illa för att jag ska dra ner rullgardinen framför ögonen och retirera, hålla mig lite borta och bara samla mig. 

Men så tänkte jag på ordspråket "du är själv din lyckans smed " och det är ju verkligen sant. För ingen annan kan påverka dig själv som du själv. Och nu ska jag försöka att ta fokus på det igen. Jag vet att jag kan och jag vet att jag vill så nu väntar jag på att få dra upp rullgardinen och göra mig själv lite tjänster och fundera på vad som skulle göra mig gladare. 

  1. Boka in roliga saker att göra och att se fram emot och ha alltid någonting framför dig. Jag brukar vara bra på att försöka att alltid ha något kul att se fram emot. Och i helgen va jag ju faktiskt på Winnerbäck som va helt fantastiskt. Och jag har en kortare resa framför mig som jag ser fram emot.
  2. Sätt upp träningsmål som är långsiktiga och som går att uppnå. Jag har Tjurruset att se fram emot men sedan har jag inga mer planer. Jag vill gärna prova något nytt och något som jag får bita lite i. Men jag har inte ännu hittat just vad jag söker. Tips någon ? 
  3. Vad vill jag få ut av min relation med min man. Nygift och allt så är det faktum att vi kommit ut ur kärleksbubblan och lever "normalt" igen. Men man måste ju hålla liv i kärleken och jag hoppas jag och min man kan planera in lite små trevliga stunder ihop. 
  4. Kosten . Det stora frågetecknet i mitt liv och det som stör mig mest just nu. Jag vill få ett sunt förhållande till kosten vilket jag inte alls känner att jag har nu. Men jag har köpt en bok som jag efter 2 kapitel älskar och som jag känner kan ge mig massor av inspiration att kanske hitta ett hållbart sätt att leva med kosten. Jag vill verkligen och jag ska !
  5. Vänner, vill jag hitta nya eller ska jag vårda dom jag har. Jag tror nog att jag nöjer mig med dom vänner som står mig närmast men jag skaffar nog gärna fler bekanta. Och folk som kanske som jag vill göra saker då och då. För man behöver ju inte vara bästa vänner för att umgås en dag eller en helg. Så jag är öppen för nya vänner om någon känner att ni vill träffa mig mer. 
 Det va lite saker som jag ska jobba mer med för att kanske känna att jag lyckats smida mer lycka i mitt liv. Hur gör ni för att jobba med att må bra i livet och har ni tips på något bra ordspråk som jag kan älska sedan när jag är redo att ta till mig det. Till dess kan allt fara å flyga för jag ska sura vidare bara en liten stund till. 

1 kommentar :

  1. Klokt tänkt! Så du är nöjd med boken, då tror jag minsann att jag ska beställa hem den för jag har allt annat än en bra mathållning....vilket resulterar i allt för mycket ångest.
    Önskar dig en skön helg! Kram

    SvaraRadera