2016-10-30

Glutenintolerant

Som ett brev på posten fick vi prova Schärs bröd via Buzzador. 
Pontus tyckte det smakade som "vanligt" bröd 
och det kommer garanterat att köpas flera gånger.

Sonen har länge haft problem med ont i magen och jag har hela tiden trott att han är laktoskänslig då jag är det. Men efter besök hos doktorn och flera provtagningar så visade det sig att han är glutenintolerant.Det satte ju mitt kunnande på prov då jag gärna vill att han ska ha många glutenfria alternativ att välja på. Jag har i helgen dock provat att göra tacobröd och hamburgerbröd och totalt misslyckats. Jag hoppas hitta någon bra sida att läsa mera på så att jag förstår hur jag ska använda dom glutenfria produkterna. Vi ska även på besök till en specialiserad doktor för att få mer kött på benen.

Till dess är det ju tur att det finns färdiga produkter att köpa som brödet ovan. Men som vanligt lär det ställa till problem på samma sätt som det alltid blir när man vill / måste äta på ett annat sätt att det inte finns alternativ överallt. Jag tänkte när man blir bortbjuden eller bara är iväg någonstans. Då är det inte alls lika lätt att hitta på andra alternativ. Men jag antar att vi får lära oss och helt enkelt anpassa oss. För jag tänker att när jag blir mer kunnig så kan alla äta lite mer glutenfritt så att det slipper bli så speciellt för just honom.

Någon som kan tipsa om en bra sida med glutenfritt ? 

1 kommentar :

  1. 56kilo.se

    Jag är inte glutenintolerant men mår dåligt av för mycket vete. Alla LCHF sidor har massor med bra alternativ utan gluten som man kan göra själv. Kolla även Erikas lchf

    SvaraRadera