2017-07-16

Semesterstress


Jag tillhör dom där personerna som blir stressad när det är sommar och får nästan en liten depression. Eller kanske inte så tufft som en depression men det kryper i kroppen. Semester och man tänker innan att det,det och det ska jag hinna med förutom sol, bad, grilla med vänner, hinna umgås, äta glass osv osv. Men så går dagarna och man sover längre än vanligt, vädret är inte det man tänkt och man börjar mer och mer tröttna på varandra här hemma. Jag kan inte slappna av för jag känner att jag måste "roa" alla runt omkring mig. Får panik när tonåringen ännu en dag har legat på sitt rum och gjort ingenting. Vilket är det man borde göra alla dagar.

Detta händer för mig varje år och det trotts att jag gillar sol, värme och lediga dagar. För mig är veckan iväg med husvagnen den veckan som ger mig återhämtning och där jag känner att jag slappnar av. Denna vecka i husvagnen blev dock inte som planerat och jag känner mig blåst på min återhämtningsvecka. Och tyvärr räcker inte pengarna till att åka flera veckor på sommaren. Lite bitter och sur över det men glad att jag fick tiden ihop med min familj. 

I dag är Fredriks sista semesterdag medans jag själv är hemma 1 vecka till. Inser att allt jag velat gjort under hans ledighet inte hanns med eller gavs tillfälle till. Hade gärna gått ut och ätit med min man men det är svårt med barnvakt. Hade gärna njutit mer av dagarna ihop istället för att stressa efter saker att göra. Vi är så olika och han kan ta det lugnt medans jag får panik om det inte finns någon plan. Sista dagen för honom spenderas på olika håll då vi båda ville springa en lte längre sträcka, så vi avlöser varandra. Jätteskönt att ha tiden till det men ändå synd att vi inte kunnat göra det ihop. Så med massa vilja blir sommaren och semestern lätt ett stress moment för mig. 

Hur ser din semester ut, kan du bli semesterstressad ?

Nästan så jag ser fram emot hösten och innesittardagar. Eller våran resa till Mallorca i Oktbober där jag ska ta igen det jag missade denna semester. Kanske man tom kan få till en middag ihop med mannen på tu man hand. Har ju hört att Bamse ska finnas på plats och kunna ha ett öga på lilltös. Nej skärper till mig och ska försöka chilla resten av min semester.

1 kommentar :

  1. Anna Gustavsson16 juli 2017 kl. 12:04

    Glöm inte att Louise mer än gärna sitter barnvakt och kräver inga stora ersättningar 😊

    SvaraRadera